Onderwerp scheuermannWoensdag 20 September 2006 
DoorMiep
hoi allemaal,

moet dit toch even van mij afschrijven hier.

mijn zoon van 15 jaar kampte al enige tijd met rugpijn thoracaal, hij is een intensieve basketter, speelt op hoog niveau.

na enkele keren na de huisarts geweest te zijn en advies ; spierverrekking door intensieve training en een weekje geen trainingen of matchen , is er vandaag toch een RX foto gemaakt en daar staat het volgende op : ter hoogt van t11,t12 en l1 tekens van scheuermannsekwellen.

pff, moest toch even slikken toen ik dit las, kende wel iets van de ziekte van Scheuermann en ben ook beginnen op internet. nou wordt een mens daar niet bepaald vrolijker van ....

tja zal maar weer afwachten zijn zeker ? zou hij nu verder doorverwezen worden naar een specialist ? orthopeed ? neuroloog ?
weet wel dat de toekomst bij deze aandoening niet voorspelbaar is en dat het nog alle kanten uitkan, maar mijn hoofd tolt van de vragen op dit moment.

nou zijn we hier wel allemaal mooi op de sukkel met de rug, blijkbaar een familiekwestie aan het worden, ikzelf pas een spondylodese na jaren rugklachten, dochter heeft spondylolysis l5 -sen is hierdoor moeten stoppen met volleybal wegens uitstrallingspijnen naar de benen en nu dit ....

ach, lucht wel even op als je dit eens kan neertokkelen .....

tips en ervaringen zijn zeker welkom

groetjes

miep