Onderwerp Re:Behandeling si gewr niet meer vergoed! Wat nu?Donderdag 11 Februari 2016 
DoorGerritje
Hallo Sandra, helaas klopt het dat Nederlandse zorgverzekeringen amper tot geen lage rug en andere facet-dernervaties vergoedingen meer geven. Triest, heel triest als je weet dat er 2 MILJOEN mensen dagelijks moeten zien te dealen met chronische PIJN! Maar jij schrijft dat Dr. Hes spreekt van een ontsteking dat is toch iets anders daar zou de zorgverzekering m.i. anders mee om moeten gaan. Mogelijk zou de verwijzing anders omschreven kunnen worden.
Zelf ben ik ook al jaren aan het tobben, resultaat een cervicale C5-C6 en lumbale L4-L5 spondylodese. Kreeg opnieuw uitstralingspijnen van bil t/m voet. Alles en iedereen geconsulteerd en onderzoeken laten doen en dit zelf allemaal uitzoeken want je wordt van het kastje naar de muur gestuurd als je niet op let en mondig bent. Ik ben er nu achter dat 25% van de lumbale rugklachten uit een SI-gewricht kan komen. Zie bijgevoegde link www.spine-health.com/education-centers/sacroiliac-joint-disorders/physicians/ifuse-a-mis-treatment-option-fusion-si-joint
Ik ben terecht gekomen in het Medisch Spectrum Twente bij Prof. Dr. A.B. van Vugt, traumachirurg en gespecialiseerd in bekkenproblematiek en zéér ervaren. In april wordt mijn rechter SI-gewricht gefuseerd met behulp van minimale invasieve methode die in de link beschreven staat. Prof. van Vugt is de enige specialist die deze techniek in Nederland toepast, waarbij hij niet over één nacht ijs gaat. Eerst uitgebreid en gedegen onderzoek voor hij overweegt deze ingreep te gaan uitvoeren.
Ik hoop dat ik een bijdrage heb kunnen leveren voor meer lotgenoten.
Sandra ik hoop voor je dat je toch denervaties krijgt en dat het weer goed komt. Succes💪