Onderwerp Sacralisatie/chronische rugklachten/versletenDonderdag 17 Juli 2014 
DoorIngeN.
Hallo,

Ik kwam op deze site via google...
"www.nvvr.nl/forum/i.asp?Zoom=Yes&I=4335";
Deze link. Met een verhaal van een zekere 'Hans'. Het dateert jammer genoeg van heel lang geleden. Maar zo iemand zou mij kunnen helpen... Altans ik zou eens graag praten met zo iemand... Iemand die mij verstaat en raad kan geven.
Ik zoek mensen met ervaringen over sacralisatie en de gevolgen ervan. Versleten rug en gewrichten...

Ik had graag wat ervaringen gehoord van mensen, mensen 'leren' kennen die een soort gelijkaardige aandoening hebben of proces doormaken.
Hoe waren jullie facet infiltraties? En de ingrepen die nog gaan komen? Pijnkliniek, epidurale spuiten. Operaties, uiteindelijk protheses. Waar hebben jullie hulp aan? Medicatie, corcet, brace, krukken, rolstoel?
Wat waren jullie stappen? Is er in Nederland meer hulp?

Een klein beetje mijn verhaal.
Ik ben 24 jaar, en heb chronische pijn. Al jaren zijn ze op zoek... Het wordt enkel erger, maar ik geef niet op. Sacralisatie was al langer vastgesteld, op mijn 19. Diezelfde dokter zei me 'over 10 jaar zit je in een rolstoel' punt. that's it ''make the best of it''. Revalidatie, spierversterking enzovoort. Eigenlijk veel behandelingen maar het hield mij gewoon 'recht'. volgens die chirurg die ik nu heb, heeft die 'revalidatie' mijn probleem net verergerd omdat hij nooit gewerkt heeft op de ontstekingen. Ik ben altijd harder en harder en harder gaan werken, omdat het nooit hielp. En zo gaat het dus deste sneller stuk...
Nu kwam ik bij een speciale rugchirurg... 'mijn rug is versleten, mijn onderste tussenwervels zijn weg', ik heb allemaal ontstekingen enzovoort. veel info krijg je bij een specialist niet. Ik had liever alle technische termen gehoord, maar tijd om die dan weer uit te leggen hebben ze ook niet. Je bent een numero, en alles moet snel gaan... They don't care who or what you are... as long as you pay en bijdraagt aan het medische systeem....
Anyway. Opereren willen ze niet ik ben te jong... en heel simpel hier in belgië wordt mijn operatie pas terugbetaald op je 35 jaar... Dus zo lang mogelijk rekken is wat nu de boodschap is... Op deze moment is het dan ook zover dat ik geregeld door mijn benen ga van de pijn.
Ik heb net mijn eerste 'facet infiltraties' gehad. Het was horror. De pijn was immens. En de pijn die erna thuis kwam was nog deste erger. Ze hebben mij behandeld als een beest :(.
Mijn hulp op lang te wandelen en lang te ergens 'te staan' is een rolstoel. Mijn huisdokter zegt me simpel 'met jou conditie moet je thuisblijven...'. Ik ben 24 heb al jaren moeite met uitgaan, en dankzij mijn 'wheelie' kan ik eindelijk eens het eind van een feestje halen. Of genieten van een concert. Het klinkt raar. Maar je kan niet geloven hoe blij ik ben met mijn wheelie. En nee ik zit niet stil. Ik doe mijn beweging. Ik ga ook nog werken, maar aangepast. Een rolstoel is niet vast. Maar mijn superhero in nood! Maar blijkbaar wordt dat niet aanvaard en hoor ik te leven naar mijn rug, precies als een ouder iemand. -ik ga mijn leven niet opgeven toch?!- Swat ik kan er uren over praten... Ik stelde mijn vraag hierboven al... als er iemand is met zo'n ervaring? Dezelfde klachten?

dankje voor je tijd... En eventuele latere moeite.

mvg,
inge