Onderwerp Opstapdag elektrische fietsenWoensdag 5 April 2006 
DoorRuud Worm
Ik hoop dat ik via deze dag altijd weer mensen kan helpen om mobiel te worden en te blijven.

GRATIS ELEKTRISCHE FIETSEN PROBEREN EN VERGELIJKEN
Opstapdag van www.elektrischefietsen.com op 7 mei in Amersfoort

Zelf eens een elektrische fiets uitproberen? Of meerdere van die fietsen met elkaar vergelijken om de beste uit te kiezen? Of gewoon nieuwsgierig naar wat elektrische fietsen precies zijn? Voor het antwoord op die vragen moet u op zondag 7 mei in Amersfoort zijn. Dan wordt daar namelijk voor de vierde keer op rij de zogeheten Opstapdag gehouden van Elektrischefietsen.com, hét platform voor elektrisch fietsen in Nederland en België. Gratis en voor iedereen toegankelijk.

Elektrische fietsen worden op dit moment nog vooral gebruikt door ouderen en mensen met een handicap of medisch probleem. Zo’n elektrisch ‘windje in de rug’ is namelijk erg makkelijk. Maar elektrische fietsen zijn voor veel meer mensen geschikt. Bijvoorbeeld ouders met kinderen of mensen die comfortabel en snel de weg tussen huis en werk willen overbruggen. Ook goed voor het milieu want files of parkeerproblemen kent deze vorm van vervoer niet.

Elektrischefietsen.com geeft advies en informatie over elektrische fietsen. Dat gebeurt via de website www.elektrischefietsen.com en opstapdagen zoals in Amersfoort. De website www.elektrischefietsen.com heeft de afgelopen jaren aan diverse bladen en instellingen informatie gegeven (o.a. Fietsactief, Toeractief en Tweewieler). Op die manier hopen wij een breed publiek goed voor te lichten over elektrisch fietsen, waardoor fietsers een goede keuze kunnen maken als ze zo’n fiets willen aanschaffen.

De vierde Opstapdag van Elektrischefietsen.com is op zondag 7 mei. Plaats van handeling is de wielerbaan van Wielervereniging Eemland op sportpark Zielhorst in Amersfoort-Noord. De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis. En dat geldt ook voor het gebruik van de tientallen elektrische fietsen die getest mogen worden op de wielerbaan (mét helling). Verder is er allerlei aanvullende informatie verkrijgbaar over Elektrische fietsen en E-Bikes.
Alle belangrijke merken hebben hun medewerking toegezegd. Zo zijn present: Batavus, BinBike, Easy-Bikes, Flyer, Gazelle, Giant, Harbin, Sparta, BinBike, LinBike en Sachs.

Met vriendelijke groet,

Ruud Worm