Onderwerp RadboudUmc zoekt deelnemersWoensdag 21 Oktober 2015 
DoorInfo NVVR
Het bestuur heeft van het Radboud universitair medisch centrum het verzoek gehad hun oproep te plaatsen:

Deelnemen aan onderzoek: 'Hernia operatie of afwachten of het vanzelf overgaat?'

Een rughernia doet veel pijn en maakt bewegen moeilijker. Er zijn twee manieren om met een hernia om te gaan: een operatie of afwachten of het vanzelf overgaat. We weten niet goed waarom patiënten voor de ene of de andere mogelijkheid kiezen. Om daar achter te komen voert het Radboudumc een wetenschappelijk onderzoek uit. Hiervoor zoeken wij patiënten voor een eenmalig interview. We zoeken patiënten die op dit moment een rughernia hebben.

Het onderzoek bestaat uit een eenmalig gesprek en een voorbereidende vragenlijst. Het gesprek duurt één tot maximaal twee uur. Vóór het gesprek ontvangt u per post een vragenlijst. Invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Na afloop van het gesprek neemt de onderzoeker de ingevulde vragenlijst mee.

Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig. Alles wat u vertelt blijft anoniem en wordt alleen gebruikt voor dit onderzoek. Heeft u interesse? Neem dan contact op met onderzoeker Wieteke van Dijk per e-mail of telefoon: wieteke.vandijk@radboudumc.nl / 024 - 361 35 37