Onderwerp Chronische(pijn)patiëntenMaandag 13 Juni 2005 
DoorWebbie
Chronische(pijn)patiënten
Aangenamer leven met een chronische ziekte
auteur: Huub Fest
Uitgeverij: Ankh-Hermes b.v. te Deventer.
Rubriek: Ankertje nr. 265
ISBN: 90 202 0140 9
Nugi: 734
Formaat: 9,5 x 19,5 cm.
Ca. 92 blz., pb.
Prijs: € 4,95

Alleen al in Nederland zijn er meer dan 400.000 mensen met een chronische aandoening, maar waarschijnlijk ligt het getal zelfs flink hoger. Al deze mensen hebben recht op kwaliteit van leven.
Volgens Prof. Dr. B.J.P. Crul lukt het artsen niet om een zogenaamde objectieve oorzaak van de klachten vast te stellen. Als alle onderzoeken uitwijzen dat er geen aantoonbare oorzaken zijn wordt snel de conclusie getrokken dat men zich maar wat inbeeldt. De patiënt tenslotte voelt zich een soort uitgestotene.
De auteur, die eerder het boekje Fibromyalgie schreef, kreeg honderden reacties. Veel patiënten bleken dezelfde gevoelens en ervaringen te hebben en voelden zich vooral onbegrepen. Op basis daarvan schreef hij dit algemeen gestelde boekje over chronische pijnaandoeningen. Het boekje bevat heel veel praktische tips. Het is ook geschikt voor artsen, specialisten, psychologen, rechters, verplegend personeel, werkgevers, verzekerings- en arbeidsdeskundigen.
Huub Fest was volop werkzaam in het bedrijfsleven tot bij hem in 1995 de chronische ziekte fibromyalgie (weke-delenreuma) werd geconstateerd. Door de vele pijn en ongemakken moest hij zijn werk opgeven. In 1998 publiceerde hij Fibromyalgie (2e druk)
Dit boekje Chronische(pijn)patiënten heeft een voorwoord van Prof. Dr. B.J.P. Crul.
Prof. Dr. B.J.P. Crul is een bijzonder kundig man en een specialist op het gebied van pijn, werkzaam als coördinator en hoofd Pijncentrum van het St.Radboudziekenhuis en is anesthesioloog in dit zelfde ziekenhuis.