Onderwerp emoties/gevoelens chron. patiëntenMaandag 2 Mei 2005 
DoorLyliane van laar
Emoties en gevoelens van chronische patiëntenAuteur: Huub Fest
ISBN: 90-202-0153-0

Ankertjeserie nr. 274

NUR: 860

96 pagina’s

Trefwoord: chronische(pijn)patiënten

Uitgeverij: Ankh-Hermes BV te Deventer

Iedereen heeft emoties en gevoelens. In de honderden brieven en e-mails die de auteur krijgt sinds het verschijnen van zijn boeken Fibromyalgie (weke-delenreuma) en Chronische(pijn)patiënten, blijkt dat deze emoties en gevoelens véél heftiger kunnen zijn dan bij een gezond mens.

Velen denken dat boosheid, angst, enzovoort negatieve emoties en gevoelens zijn.

De auteur laat door middel van verhalen en tips van lotgenoten en uit ervaring als chronische patiënt zien, dat ze juist positief zijn. Belangrijk is echter, dat je alle emoties en gevoelens kan en mag uiten, waardoor je strijdlustiger, krachtiger, gelukkiger en zelfverzekerder uit de bus kan komen en zelfs door je ziekte wordt verrijkt.Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken en

Heeft een voorwoord van: Prof. Dr. B.J.P.CrulAnesthesioloog/coördinator Pijncentrum AZN

Hoogleraar Pijnbestrijding KUN – St. Radboudziekenhuis te Nijmegen.


Waarom een derde boek?
Omdat er zoveel informatie te geven is die belangrijk kunnen zijn voor patiënten, artsen enzovoorts.

Het zijn wederom verhalen en waardevolle tips. Prof. dr. B.J.P. Crul zegt in het voorwoord onder andere dit: Dit boekje komt het best tot zijn recht als het regelmatig bij optredende problemen wordt geraadpleegd. De vele goed bruikbare adviezen kunnen dan in ieders individuele situatie tot hun recht komen.

Ik ben ervan overtuigd dat velen er hun voordeel mee zullen doen!

En dit is juist ook mijn bedoeling geweest. Een boekje dat voor iedereen bruikbaar is. Niet alleen voor de patiënt maar ook partner enzovoort.