Onderwerp Anders eten Minder pijn Meer levenWoensdag 5 Juli 2006 
DoorWebbie
M.H. van der Kemp

Dit boek is geschreven door de directeur van de praktijk voor biologische geneeskunde Nederland. Deze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van chronische klachten.

Er bleek een grote behoefte te bestaan aan aangepaste recepten, speciaal voor patiënten met spier-, en gewrichtsklachten, een spastisch colon en vermoeidheidsklachten. Het is lang niet eenvoudig om met een beperkte hoeveelheid toegestane voedingsmiddelen variatie te brengen in de dagelijkse maaltijden.

Om dan nog maar niet te spreken van de problemen bij speciale gelegenheden als feestdagen, kinderfeestjes, verjaardagen, enzovoort.

Een bijkomend probleem is dat de producten nogal eens op een andere manier bereid moeten worden. Dit vergt uiteraard nogal wat aanpassingen. In de praktijk wordt er de voorkeur aan gegeven zomin mogelijk ´anders` te koken in het huishouden.

Bij het samenstellen van dit kookboek heeft men beoogd om van iemand met een dieet een dankbare eter te maken. De aanvaarding van het ongemak wordt op deze wijze misschien wat gemakkelijker gemaakt. De tientallen recepten, tips en wetenswaardigheden, die in dit boek staan opgetekend, maken van koken, bakken en braden weer een feest.

Het kookboek kost € 35,- en kan besteld worden via internetsite www.pbg.nl